Tromøy Veterankorps
Tromøy Veterankorps
 • Om TVK    • Aktiviteter    • Musikkprogram i Øvelsesmappa    • For medlemmer    • Styret    

 

 

   Aktiviteter
    - En tradisjonell juletrefest
    - Birkenlund
    - Foajekonsert 1. april
    - Olsen Gartneri 24.april
    - Kanalplassen 20. mai
    - Minikonsert for de gamle og syke - 31. mai
    - Hagekonsert på Sofienlund søndag 11. juni
    - Seminar Lyngørporten 14-15.10.17
    - Kirkekonsert Tromøy kirke 12.11.17
    - Historielaget Tromøya 21.11.17
    - Julekonsert for de gamle og syke
           

Snarveier:
 Bli medlem
 Logg inn medlem
 Kontakt oss!
 

 

 

 
Hagekonsert på Sofienlund søndag 11. juni
 

Søndag den 11. juni ble en spennende dag værmessig. Med tåke og regn over øya helt til kl 1230 var vi spente på om konserten måtte flyttes fra Sofienlund til Tromøyhallen. Men så kom godværet og hagekonsert ble det - med minst 150 publikummere tilstede klokken 1400.

 

Da sola brøyt i gjennom og varmen kom, ønsket korpsets leder Finn Thorstensen velkommen, takket familien Stray Ryssdal for at vi nok en gang fikk ha konsert i deres hage.  Han fortale, etter ønske, litt om historien til TVK. Signe Marie Stray Ryssdal berettet deretter historien om Sofienlund og eiere opp i gjennom. Hun inviterte publikum til å gå rundt i hagen.

Deretter ble konsertens konferansier, Alf Martin Sandberg, introdusert og overtok mokrofonen. Han er jo en mann med interesse for historie og hadde gjort en kjempejobb for å kunne fortelle både om stedet og folk som hadde bodd her.

Som seg hør og bør på et konsertsted som Sofienlund, åpnet korpset med å spille "Tromøysangen", som Signe Marie Stray Ryssdals far, Christian Stray, hadde skrevet teksten til. Publikum hadde fått utlevert teksten og tre vers ble sunget.

Deretter introduserte konferansier Alf Martin Sandberg de musikkstykkene korpset skulle spille, krydret med godt humor og historier rundt.

Musikk fra "Olsenbanden" ble starten etterfulgt av "Geajira Guantanamera", "Seventy Six Trombones", "Honey Honey", "A taste of Honey", "Cabaret", "Good Luck Charm", "Just the way you are", "Stupid Cupid" og "Veteranenes Parademarsj".

Da var vi kommet til konsertens offisielle nummer. Korpsets leder takket først dirigent Siri Jørgensen som fikk overrekt noen "edle dråper" til å kose seg med i sommer på Hove camping. Hun grep ordet, takket for at vi fikk spille her og kunne opplyse at hennes mor hadde gått i klasse med Signe Marie (som hun sa) og hun hadde på den tiden vært på fester her! Konferansieren ble takket for utmerket jobb og fikk også overlevert noe å leske strupen med.

Sist, men ikke minst, fikk Signe Marie Stray Ryssdal overrekt "En grønnmalt benk" - Sørlandsbenken - som hun satte veldig stor pris på. Hun fikk prøvesitte mens korpsets leder takket henne for alt som var tilrettelagt for konserten fra hennes side. Korpset ønsket at hun skulle sitte på benken og nyte utsikten til "havet" og han introduserte konsertens siste nummer, "Ut mot havet".

Etter mye applaus fra publikum, hadde korpset med respekt for seg selv, et ekstranummer på lur, "Froh und Heither".

Til slutt takket Signe Marie Stray Ryssdal for benken og ønsket oss velkommen tilbake ved senere anledning.

Vår dirigent, Siri Jørgensen, var veldig fornøyd med korpset og gjennomføringen av konserten.....og vi er alle sammen også veldig fornøyd med henne!!!

Finn Thorstensen

 

 

Tromøy Veterankorps, Skilsøveien 238, 4818 Færvik. Organisasjonsnummer 983904092