Tromøy Veterankorps
Tromøy Veterankorps
 • Om TVK    • Aktiviteter    • Musikkprogram i Øvelsesmappa    • For medlemmer    • Styret    

 

 

   Aktiviteter
           

Snarveier:
 Bli medlem
 Logg inn medlem
 Kontakt oss!
 

 

 


Vellykket førjulskonsert med dyktige solister i Tromøy kirke den 7. desember 2014

Tromøy Veterankorps gjennomførte en vellykket førjulskonsert - denne gang sammen med svært dyktige solister på saksofon og med sang. 

Korpset, under ledelse av sin dirigent Siri Jørgensen, åpnet konserten med "O come, all ye faithful".  Deretter fremførte de "En stjerne skinner i natt" med øyas unge sangsolist, 14 år gamle Anne Gundersen (*) fra Skare. Korpset spilte så "The Prayer" og "Et lys imot mørketida" sammen med Tove Nylund (**) som solist på saksofon. Publikum (172 personer) var så langt svært imponert av korps og begge solister.

Både korpset og Anne Gundersen deltok i sommer under markeringen av Alf Prøysen´s 100-års dag 23. juli med egen konsert. Det var derfor naturlig å ta med litt prøysenmusikk også denne gang. Korps og Anne spilte og sang "Prøysens jul" med "Musevisa", "Julekveldsvise", "Romjulsdrøm" og "Du og jeg og dompappen". Deretter spilte korpset "Nordnorsk Julesalme" før de sammen med Tove Nylund, igjen som solist, fremførte "Gabriels Obo".

Anne Gundersen sang igjen, men denne gang akkompangnert på piano med Thor Vartdal fra Revesand. De fremførte "I en natt".

Avslutningsvis spilte TVK "Feliz Navidad". Kveldens konferansier, Linda Christensen, ledet konserten på en fremragende måte og sa hun var stolt over veteranene og korpset som i 2015 har spilt sammen i 30 år.

Korpsets leder, Bodil Koveland, takket solister, dirigent og andre aktører med vakre blomster.

Til slutt sang Anne solo med Tove på saksofon, tilsluttet av korps og publikum, "Deilig er jorden" .

En fin og hyggelig førjulskonsert var gjennomført. Gode tilbakemeldinger fra publkum som bl.a. mente: "Dette var vakkert og ga mersmak. Konserten burde ha vart enda lenger!"

 

(*) Anne Gundersen: Født i 2000 i Arendal og oppvokst på Tromøy. Hun har danset og sunget siden hun var liten. Er elev ved Roligheten skole og tar sang- og pianotimer ved Arendal kulturskole. Hun har deltatt med solosang to ganger på Ungdommens kulturmønstring. Sommeren 2014 sang hun sammen med TVK under markeringen til Alf Prøysens 100-års dag. Høsten 2014 ble hun tatt ut for å være med Wenche Myhre under hennes konsert i Arendal kulturhus.

(**) Tove Nylund: Født i 1971 i Tønsberg og oppvokst på Rannekleiv i Øyestad. Hun begynte å spille i Øyestad Skolemusikkorps som 10-åring. Som voksen har hun utdannet seg ved Norges Musikkhøgskole. Deretter ble hun engasjert som sopransaksofonist i Saxofonkvartetten Rollin´ Phones i Sverige. Sammen med kvartetten har hun turnert og deltatt i festivaler i store deler av Europa, USA, Sør-Amerika og Asia. I 13 år var Tove ansatt som saksofonist i Forsvarets stabsmusikkorps i Oslo. Hun har også hatt engasjementer med Oslo Filharmoniske Orkester. Fra høsten 2011 begynte å jobbe ved Arendal Kulturskole og fra høsten 2014 også ved Grimstad Kulturskole. Hun arbeider også som frilanssaksofonist.

 

Finn Thorstensen

   
 

 

 

Tromøy Veterankorps, Skilsøveien 238, 4818 Færvik. Organisasjonsnummer 983904092