Tromøy Veterankorps
Tromøy Veterankorps
 • Om TVK    • Aktiviteter    • Musikkprogram i Øvelsesmappa    • For medlemmer    • Styret    

 

 

   Aktiviteter
           

Snarveier:
 Bli medlem
 Logg inn medlem
 Kontakt oss!
 

 

 


Stor konsert til ære for Hoves Venner i Amfiet, Hove, søndag den 1. juni 2014

For femte år på rad har Tromøy Veterankorps (TVK) hatt sommerkonserter på forskjellige steder på øya. Årets konsert ble holdt i Hove Amfi til ære for Hoves Venner for alt arbeid de ha utført på den vakre halvøya. Med sol og deilig varme var nok forventningene høye for de ca 1.000 publikummere som hadde plassert seg på benker, stoler og rundt i hele amfiet.

Veterankorpset hadde fått med seg Haraldsguttene - (Arendals eldste Boyband), Tromøy Skolemusikkorps og Torungen Swingkapell til konserten som startet kl. 1400.

Åpningsnummeret var "Stakkars, store sterke karer" som ble spilt av TVK sammen med de kraftige mannsstemmene fra Haraldsguttene. Dirigent var Karl Alfredsen.

Thom Thorgersen ønsket alle velkommen pva TVK og hyllet Hoves Venner for alt arbeide de har utført. Korpset overrakte gave - 40 stk. T-skjorter merket "HOVES VENNER" (sponset av Wittusen & Jensen) samt div arbeidshansker. Tidligere leder, Håkon Bergh, takket for gaven og orienterte litt om deres arbeide gjennom 11 år. TVK fortsatte konserten med "Puttin´ On the Ritz" og deretter med "Crazy" hvor Rune Holanger var solist på flügelhorn. De fortsatte med "Dont´t fence me in" med solistene Rune Holanger og Asbjørn Christensen på flügelhorn samt Merete Lillejord og Jens Ludvig Andersen på klarinetter. Musikkstykket "En liten vise" ble spilt hvor Rune Holanger igjen var solist, nå sammen med Dagfinn Knudsen på flügelhorn og Merete Lillejord og Jens Ludvig Andersen på klarinetter. TVK fortsatte med "Nei så tjukk du har blitt", "Army of the Nile", "Vem kan segla förutan vind?" og "Maple Leaf Rag March". Så entret Haraldguttene scenen igjen for å synge "Barn av regnbuen" sammen med TVK. Siden stemningen fra publikum var stor, avsluttet TVK sin konsert med den gamle gode melodien "Sail along Silv´ry moon" med "flisgruppa" som solister, bestående av; Anne-Grethe Kloster-Jensen, Marianne Ringvold, Torill Berg, Ann-Kristin Alvik, Merete Lillejord, Jens Ludvig Andersen og "vikar" Kristen Moseid. En fornøyd dirigent hadde med dette dirigert sitt siste musikkstykke med TVK etter åtte års virke.

Haraldguttene, som vi var heldige å få med oss til denne konserten, er en fornøyelig gjeng som opptrer både nært og fjernt, bl.a. med konserter i kulturhuset i Arendal, rundt i Norges land samt at de holder årlige konserter i Danmark. Guttene sviktet heller ikke denne gang under musikalsk leder, Leif Rino Müller. Korets egen "konferansier", Ben Christiansen, er jo en ordentlig moromann og kryddret konserten med artige historier.  De begynte med "Hello Mary Lou" og fortsatte bl.a. med "Drikkevise fra Grundsund", "Jeg tør ikke si det", "Fly me to the moon", "All my loving", "You´ll never walck alone" og til slutt - selvfølgelig "Mærdø´s pris". En virkelig flott konsert til glede for de mange fremmøtte.

Tromøy Skolemusikkorps under ledelse av deres dirigent Dag Lothar Kanestrøm var en selvfølgelig gjest på konserten. De unge musikantene fremførte mye forskjellig musikk - alt fra Vamp til marsjer. 

Avslutningsvis var det Torungen Swingkapell som holdt sin konsert. Dyktige musikere, flere av dem fra Tromøy, underholdt med feiende musikk som var mer jazz- og swingpreget.

Hele arrangementet ble ledet av Randolph Endresen som konferansier. En fornøyelig konsert - kanskje litt for lang. Men på en dag i nydelig vær med muligheter til å kose seg med vafler, brus og kaffe - hygget de fleste seg gjennom ettermiddagen med variert sang og musikk.

Til slutt vil jeg nevne Karl Alfredsen som nå har takket av etter 8 års dirigentjobb i TVK. Han var med å starte korpset for 29 år siden. I tillegg har han spilt i og vært dirigent for Tromøy Skolemusikkorps og var initiavtivtaker og stifter av Torungen Storband - som i dag kaller seg Torungen Swingkapell. Takk for mange fine musikkår Karl - og "vel blåst"...

 

Finn Thorstensen

   
 

 

 

Tromøy Veterankorps, Skilsøveien 238, 4818 Færvik. Organisasjonsnummer 983904092