Tromøy Veterankorps
Tromøy Veterankorps
 • Om TVK    • Aktiviteter    • Musikkprogram i Øvelsesmappa    • For medlemmer    • Styret    

 

 

   Aktiviteter
           

Snarveier:
 Bli medlem
 Logg inn medlem
 Kontakt oss!
 

 

 


Jubileumstur til Bremen i 2015

TVK ble stiftet i 1985. Etter 30 år synes vi i korpset det var på tide med en jubileumstur til Tyskland. Med buss fra Dag Aasbø Travel dro vi på en 5 dagers tur til Bremen. Med planlagt avreise fra Tromøy torsdag 21. mai og retur mandag 25. mai var hele 46 korpsmedlemmer med ledsagere klare for en tur med sosialt innhold og finpusset konsertprogram.

Torsdag den 21. mai kl. 0550 lastet vi ombord i bussen på Shell og sjåfør Kjell ville både kjøre og bistå oss under oppholdet i Bremen. Hele 46 personer var påmeldt og første stopp var i Kristiansand. Ombord på SuperSpeed var frokostbufé klargjort.

Fra Hirtshals gikk turen raskt til Otto Duborg like over grensen til Tyskland. Her ble det igjen tid for litt mat og handel. Turen gjennom Tyskland gikk via Hamburg og vi ankom vårt hotell, IBIS City Centre, som planlagt kl. 1815 etter en 70 mils busstur. Her stod alt klart til felles middag for oss.

Fredag den 22. mai hadde vi guidet vandretur i Bremen i den koselige gamlebyen og besøkte det flotte rådhuset.

Med Rune Holangers bekjentskap hadde han fått ordnet en omvisning hos Thein Brass Instruments. Meget interessant å se hvordan instrumentmakerne håndlaget instrumenter. Noen fikk prøvespille, mens andre "nesten" fikk ordnet seg et instrumentkjøp... (Se www.thein-brass.com). På kvelden var det fellesmiddag i restaurant Muehle Bremen, med lokaler i en flott møllebygning.

Lørdag den 23. mai var det besøk/omvisning på Becks Bryggeri hvor vi også fikk smaksprøver og servert pretzels. Den planlagte konserten på bryggeriet ble flyttet til bakgården på vårt hotell. Ekstra hyggelig var det at vårt medlem Kay Kraeft hadde tatt turen fra sitt opphold i Tyskland hos sine foreldre, med 1 times togtur, for å være med oss på bryggeriet og konserten denne dagen. Felles middag på Hofbrauhaus Bremen - et noe bråkete sted for oss gamle!

Søndag den 24. mai dro vi med buss for å holde konsert i Biergarten på Der Kuhhirte. I fint vårvær og med en del folk i parken gjennomførte TVK en god konsert med en fornøyd dirigent Siri Jørgensen. Som belønning spanderte parken pølser og øl på oss som takk :-)

Konsertprogrammet for turen var: Just å gigolo, Great waldo pepper marsj, Du skal få en dag i mårå, Music to watch Girls by, Beer barrel polka, Jeg vil ha en blå ballong, Puppet on a strin, Just the way you are, Your sixteen, Froh und Heiter og National emblem.

Om ettermiddagen gikk vi fra hotellet til Schlachte for å være med på en  3 times båttur på elvene rundt Bremen. Her var det også felles middag og i fint vårvær kunne vi fra dekket betrakte elver og byggverk. Dette var en virkelig fin avsluttning på dagen.

Mandag 25. mai, etter frokost, lastet vi opp på bussen for hjemreise. Retur gjennom Tyskland, med stopp hos Otto Duborg, gjennom Danmark. I Hirtshals gikk vi ombord i Fjord Line Express som kl. 1800 fraktet oss i fint vær over Skagerak til Kristiansand. Uten stopp i tollen gikk turen hjem til Arendal/Tromøy.

Alle på turen var meget godt fornøyde :-))  Stor takk til turkomiteen som bestod av Ellen Øygarden, Kristin Alvik og Jytte Christensen for utmerket planlegging og gjennomføring.

Finn Thorstensen

 

 

   
 

 

 

Tromøy Veterankorps, Skilsøveien 238, 4818 Færvik. Organisasjonsnummer 983904092